1- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، mitra.bahrami@kums.ac.ir 2- دانشگاه علوم پزشکی همدان 3- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده: (116 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: فرزندآوری و افزایش جمعیت از موضوعات مهمی است که در آموزههای دینی، حوزه سلامت و جمعیت مورد توجه قرار گرفته است. در دو دهه اخیر، نگرانی سیاستگذاران نسبت به کاهش رشد جمعیت کشور منجر به پیشنهاد طرحها و سیاستهای مختلف برای تغییر این روند شده است. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و آگاهی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی همدان از مفاد این قانون انجام شد روش یررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی است که در سال ۱۴۰۳ در بین پرسنل دانشگاه علوم پزشکی همدان صورت گرفت.تعداد ۳۰۲ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای بررسی میزان اجرا و اثربخشی مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از دو پرسشنامه استفاده شد. سپس به منظور بررسی میزان اجرا و اثربخشی آن به تفکیک زیر گروه های مختلف، از آزمون تی با نمونه های مستقل و آنالیز واریانس استفاده شد. یافتهها: بین میزان اجرا و اثربخشی مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و داشتن و نداشتن فرزند، اشتغال، جنسیت، تحصیلات و وضعیت تاهل رابطه معناداری وجود نداشت. نتیجهگیری:همسو با پیشنهادهای کاربردی پژوهشگران در کشورهای دارای نرخ باروری پایین و البته با توجه به شرایط فرهنگی جامعه ایران اجرای سیاست های تشویقی دولت ها برای ازیاد جمعیت، رفع مشکل اشتغال جوانان و تسهیل زندگی خانوادگی برای زنان ضروری می باشد.
bahrami M, khodarahmi S, otogara M, fazeli A, moamer S. Investigating implementation and effectiveness of provisions Family and Youth of the population Protection Law in a university personnel and providing solutions for increasing the population: Based on religious teachings. Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2024; 4 (2) URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-108-fa.html
بهرامی میترا، خدارحمی شیوا، اتوگرا مرضیه، فاضلی امیر، معمر ثریامرضیه. بررسی اثر بخشی اجرای قانون جوانی جمعیت بر سلامت و جمعیت از منظر دین: یک مطالعه موردی در دانشگاه علوم پزشکی همدان. مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1403; 4 (2)