1- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، dr.sohrabi1393@gmail.com 2- دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
چکیده: (2610 مشاهده)
زمینه و هدف : در تمام ادیان آسمانی و مکتب های بشری بر مسله امید تاکید شده است. از نظر اسلام اگر نا امیدی بر کسی غلبه کند به کفر و دوری از رحمت خداوند نزدیک می شود . امید نقطه شروع تکامل انسان در قرآن، به سوی خلیفه اللّه و مظهر تجلّی اسمای الهی است. پژوهش حاضر با هدف نقش امید درمانی در شفای بیمارهای جسمی و روحی و کاربرد نقش امید در طب در حوزه سلامت معنوی انجام گرفته شده است. روش ها : این تحقیق با روش توصیفی و تحلیلی و به شیوه کتابخانهای و با مراجعه به منابع تفسیری و روایی مرتبط با آموزه های دینی انجام گرفته است. یافته ها: بر اساس یافته ها این پژوهش داشتن امید به آینده ی برای پیشگیری و درمان بیماری ها جسمی و روانی نقش اساسی دارد. امید، میتواند از افراد در برابر رویدادهای استرسزای زندگی حمایت کند و از طرفی بیماران جسمی با داشتن امید می توانند بر نارسایی هایی سیستم ایمنی خود غلبه کرده و باعث تقویت سیتم ایمنی در مقابل بیماری ها شوند. همچنین قرآن کریم و سیره اولیای الهی منبع و سرچشمه تولید امید و امیدواری می باشند که بیماران می توانند از این چشمه های امید سیراب گردند و جسم و روح خود را شفا نمایند زیرا امید حقیقی در ارتباط با «اللّه» است. امید آنچنان در اسلام دارای اهمیت است که قرآن آن را مرز بین کفر و ایمان تعبیر کرده است نتیجه گیری : براساس نتایج این پژوهش توجه به آموزه های دینی می تواند باعث ارتقا سطح امیدواری افراد شود. ارتقا سطح امیدواری و امید به آینده در هر مرحله ای از زندگی فرد عامل تحرک، نشاط و موفقیت بوده است که در این زمینه افراد بیمار برای بازیابی سلامت جسمی و روانی خود می توانند از مقوله امید درمانی بهرمند گردند.
sohrabi H, Afroghi S, askry F. The role of uterine relationship in the physical and mental health of the family based on Islamic verses and traditions. Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2022; 2 (2) URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-53-fa.html
سهرابی حمیدرضا، افروغی سلیمان، عسکری طیبی فرزانه. نقش امید درمانی درشفای بیماری های جسمی و روانی بر اساس آیات و روایات اسلامی. مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1401; 2 (2)