1- ، sepidehrazi@gmail.com 2- دانشگاه علوم پزشکی کاشان
چکیده: (520 مشاهده)
سابقه و هدف: در منابع اسلامی یکی از مهمترینهایی مسائلی که مورد توجه قرار گرفته است، کانون خانواده به عنوان اصلیترین مجموعهی اجتماعی است. این مساله باعث شده تا عوامل تحکیم یا تهدید این نهاد نیز از اهمیت بهسزایی برخوردار باشد. در قرآن و روایات ابعاد مختلف این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است و راهکارهای روانشناختی موثری برای شکلگیری، رشد و رفع آفات آن بیان شده است. مواد و روش ها: مطالعه و بررسی این پژوهش از نوع نظری و روش تحقیق به صورت توصیفی - تحلیلی است. روش جمعآوری اطلاعات به صورت کتابخانهای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت پذیرفتهاست. یافته ها: بررسیها و مطالعات نشان میدهد که مهمترین عامل حفظ کیان خانواده، زن و مدیریت عاطفی و محبتی او در خانه است. این نقش تاثیر مهمی بر سلامت روح و روان اعضای خانواده خصوصا همسر دارد. ابراز مودت و عشق به همسر، منجر به ایجاد کانونی سرشار از آرامش و امنیت خواهد شد و این مساله مرد را تا حد زیادی از آفتهای اجتماع خصوصا در مسائل روانی و جنسی مصون نگاه خواهدداشت. رشد فردی- اجتماعی، تعالی معنوی، امنیت روانی، برطرف شدن نیازهای جنسی، افزایش عزت نفس و... از دیگر دستاوردهای مهم و تاثیرگذار این رویکرد است. نتیجه گیری: ابراز محبت و عشق زن به همسر و مدیریت آن، میتواند تا حد زیادی سلامت خانواده را در ابعاد مختلف تامین کرده و بنیان خانواده را مستحکم سازد. این انسجام علاوه بر تامین نیازهای زن و مرد، فرزندانی سالم و تاثیرگذار برای جامعه پرورش خواهدداد و نهایتا این سلامت جسمی – روانی در خانوادهها به عنوان اولین مجموعهی اجتماعی، جامعهای سالم، پویا و امیدوار ایجاد میکند و مانع از ایجاد بسیاری از بیماریهایی همچون افسردگی، استرس، اضطراب، پوچی و ... خواهد شد که ریشهی تمام این بیماریها در کمبود محبت و عاطفه در افراد است.
Razi S, Almasi A, Torabi A. The effects of managing a woman's love and affection on the physical and mental health of the wife in the family With an approach based on Islamic psychological foundations. Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2023; 3 (2) URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-71-fa.html
رضی سپیده، الماسی علی، ترابی اعظم. تاثیرات مدیریت محبت و عاطفه زن بر سلامت جسمی - روانی همسر در خانواده با رویکردی بر مبانی روانشناختی اسلامی. مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1402; 3 (2)