|
|
مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا- راهنمای نگارش مقاله
|
راهنمای نگارش مقاله
|
|
حذف تصاویر و رنگها | تاریخ ارسال: 1399/5/30 | |
راهنمای نگارش مقالات
از نویسندگان ارجمند تقاضا میشود مقالات و مطالب خود را با رعایت کامل موارد زیر تهیه و جهت بررسی و چاپ «منحصرا» از طریق وب سایت مجله ارسال نمایند. بدیهی است رعایت نکردن این اصول، موجب عدم پذیرش یا تأخیر در مراحل بررسی علمی و چاپ مقالات دریافتی خواهد شد.
-
مسئولیت صحت و سقم مطالب هر مقاله به عهده نویسنده یا نویسندگان آن است.
-
این مجله حق رد یا قبول و نیز ویراستاری مقالات را برای خود محفوظ دانسته، در هر صورت
-
آثار ارسالی مسترد نخواهد شد.
-
مقالۀ ارسالی جهت چاپ در این مجله علمی نباید پیشتر در نشریهای دیگر چاپ شده باشد.
-
رعایت اصول اخلاق در پژوهش در مقالات بین رشتهای ضرورت دارد.
-
رعایت اصول مقاله نویسی مبتنی بر الگوی ارائه شده توسط مجله ضروریست.
روش نگارش مقاله:
هر مقاله باید دارای بخشهای ذیل باشد.
الف) صفحه عنوان: صفحه اول مقاله (صفحه عنوان) شامل نوع مقاله، عنوان مکرر، عنوان کامل مقاله، نام نویسنده یا نویسندگان (شامل نام و نامخانوادگی، مدرک تحصیلی و یا درجه علمی، گروه آموزشی، دانشکده، دانشگاه و یا موسسه تحقیقاتی، تلفن تماس و پست الکترونیکی بهمراه درج کد شناسه ORCID) میباشد. درج آدرس کامل نویسنده مسئول مکاتبات شامل آدرس کامل پستی، تلفن ثابت یا همراه، آدرس پست الکترونیکی الزامیست.
ب) چکیدۀ مقاله: این بخش برگرفته از کل مقاله بوده و دارای بخش های «سابقه و هدف»، «مواد و روشها»، «یافتهها»، «نتیجهگیری» و «واژگان کلیدی» مشتمل بر حداکثر ۳۰۰ کلمه است. چکیده لاتین ضمن مطابقت کامل با چکیده فارسی شامل بخشهای Background and Objectives، Materials and Methods، Results ، Conclusions و Key word . تعداد کلمات کلیدی میبایست حداقل ۳ و حداکثر ۱۰ واژه و در انتهای خلاصه مقاله به زبان های فارسی، لاتین و با استفاده از الگوی Mesh معرفی شود. برای دسترسی به لغات Mesh، میتوان به آدرس اینترنتی http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=mesh مراجعه نمود.
پ) مقدمه: مقدمه باید ضمن بیان هدف تحقیق، حاوی چکیدهای از مطالعات و مشاهدات مرتبط با تحقیق مورد نظر که در گذشته انجام شده است، باشد. در مقدمه لازم است مطالب به گونهای نوشته شود که روزآمد بودن آن به روشنی قابل ملاحظه باشد.
ت) مواد و روش ها: باید به نوع مطالعه، جامعه مورد بررسی، تعداد و نحوه انتخاب نمونه با ذکر سن، جنسیت و سایر مشخصه های مهم و همچنین جزئیات ابزار پژوهش، روش کار و اقدامات انجام شده، نحوه تجزیه وتحلیل دادهها و نرمافزار و روش های آماری مورد استفاده به دقت و با ذکر جزئیات اشاره شود. در صورتی که بخشی از روش کار در مطالعات پیشین مورد استفاده قرار گرفته است، میبایست بهطور دقیق رفرنسدهی صورت پذیرد در غیر اینصورت جزئیات بطور کامل شرح داده شود. بیان اسامی تمامی داروها و مواد شیمیایی استفادهشده از جمله نام ژنریک، دوز و طریقۀ مصرف ضروریست. تمامی واحدهای اندازهگیری در سیستم متریک (سیستم بینالمللی واحدها -SI) گزارش شود. توصیه میشود از میانگین، میانه، انحراف معیار و فواصل اطمینان برای نشان دادن نتایج پژوهش استفاده گردد.
ث) یافته ها (نتایج): این بخش با ترتیب منطقی در قالب متن، جداول، نمودارها و عکسها به روشنی بیان شده و از تکرار مطالب ذکر شده در متن پرهیز گردد. جداول و نمودارها می بایست در یک قالب مشخص و متحد و با استفاده از نرم افزار مناسب تهیه گردد. تعداد جداول و نمودارها میبایست متناسب با حجم مقاله و حداکثر ۶ مورد باشد. عنوان جداول باید بطور کامل در بالای آنها نوشته شود و منحنیها، نمودارها، تصاویر و اشکال باید با درج زیرنویس کامل و شمارهگذاری در صفحات جداگانه ارسال شده و به ترتیب استفاده در متن شمارهگذاری شوند. در مطالعات تحلیلی و کارآزمایی بالینی، ابتدا به مقایسۀ خصوصیات دو گروه شاهد و مورد (تجربی) پرداخته شود و سپس، دادههای پژوهش ذکر گردد. اکیداً از تکرار دادههای ارائه شده در جدول، نمودارها و تصاویر در متن خوداری شود. به منظور رسم نمودارها از نرم افزار Excel و با عناوین محورهای افقی و عمودی و مقیاس مشخص باشد. در صورت استفاده از عکس در مقاله، عکس مقاله میبایست با کیفیت تصویر حداقل dpi۳۰۰ تهیه گردد.
نکته: کلیه تصاویر، جداول و نمودارها میبایست در صفحات جداگانه ارسال و به ترتیب استفاده در متن شماره گذاری شود. در متن مقاله نیز محل قرارگیری هر یک مشخص گردد.
ج) بحث: این بخش شامل تحلیل دادهها، مقایسه یافتههای پژوهش با دیگر تحقیقات انجام شده در ایران و جهان و دلایل رد و یا قبول آنها میباشد. پیشنهادات برای مطالعات آتی، محدودیتهای مطالعه و میزان تعمیم پذیر بودن آنها میبایست مورد توجه قرار گیرد.
چ) نتیجه گیری: مقاله باید با یک نتیجهگیری روشن به طوری که از حد نتایج مطالعه فراتر نرود خاتمه یابد. پیشنهاداتی جهت انجام مطالعات بعدی در این بخش قابل طرح است.
ح) تشکر و قدردانی: در این بخش از افراد و یا سازمانهایی که به نحوی از طریق مالی یا تکنیکی در انجام مطالعه همکاری نمودهاند، قدردانی گردد. نویسندگان باید هر گونه تعارض احتمالی منافع مثل دریافت وجه در قبال مقاله، یا بدست آوردن موجودی یا سهم در یک سازمان را که ممکن است از طریق انتشار مقاله بدست بیاید و یا از دست برود بهصورت مشخص بیان کنند. درج شماره پژوهش مصوب و سازمان تصویب کننده ضروریست.
خ) ملاحظات اخلاقی: رعایت تمامی اصول اخلاقی مرتبط از جمله محرمانه بودن پرسشنامه ها، رضایت آگاهانه شرکت کنندگان در پژوهش و اختیار خروج از پژوهش ضروریست. اگر مطالعه بر روی نمونه انسانی انجام شده است، نویسندگان میبایست در قسمت روش کار به تاییدیه کمیته اخلاق موسسه مربوطه در زمان تصویب پروپوزال اشاره نمایند (ذکر شناسه اخلاق الزامی است). همچنین کسب رضایتنامه کتبی از شرکتکنندگان الزامی خواهد بود. کلیه ملاحظات اخلاقی در مورد آزمودنیها و سایر موارد پژوهشی باید براساس بیانیه هلسینکی و کد ۲۶ گانه اخلاق پژوهشی کشور رعایت و تنظیم شود.
د) منابع: فهرست منابع باید بر اساس الگوی ونکوور (عددی) نوشته شود و شماره منابع در اولین بکارگیری در متن مقاله، در داخل کروشه و پیش از نقطه انتهای جمله، مشخص شود. کلیه منابع فارسی بایستی به صورت انگلیسی در صفحه منابع نوشته شوند و در انتها با نوشتن عبارت (Persian)، مشخص شوند. لازم است فهرست منابع با دقت کامل و مطابق با الگوهای های زیر نوشته شود.
مقالۀ انگلیسی:
Soola K.J, Wo Z, Khayat R. Healthy and Mortality. Journal of Healthy. ۲۰۱۵; ۲۱(۸): ۴۹۶-۵۰۳.
نکته: اگر تعداد نویسندگان ۶ نفر و یا کمتر باشد، ذکر اسامی همه آنان ضرورت دارد. در صورتی که تعداد نویسندگان بیش از ۶ نفر باشد، نام ۶ نفر اول ذکر گردد و بعد از آن عبارت «et al» ذکر شود.
مقالۀ فارسی:
لازم است با مراجعه به چکیدۀ انگلیسی مقالۀ فارسی، مشخصات مقاله، مشابه مثال زیر، به انگلیسی درج شود. در انتهای مشخصات مقاله، در داخل پرانتز، عبارت (Persian) درج شود.
Fathee B. Social health. Interdisciplinary Journal of Religion and Health. ۲۰۱۲; ۱۴(۵۴): ۱۵۲-۱۶۳. (Persian)
کتاب انگلیسی:
Higgns S, Klein J. Interdisciplinary Research in Religion and Healthy, Copenhagen: WHO Regional office for Europe, (۱۹۹۵); IQsh-۵۹.
نکته: اگر تعداد نویسندگان کتاب، کمتر از شش نفر باشد، نام همۀ نویسندگان اعلام شود. اگر تعداد آنان بیش از شش نفر باشد، پس از درج نام نویسندۀ ششم، از عبارت «et al» ذکر شود.
یک فصل از کتاب انگلیسی:
Thompson B, Lipton JP. A Guide to Healthy: editors. Hypertension: Pathophysiology, Diagnosis and Management. ۲nd Ed. New York: Raven Press; ۱۹۹۵. P. ۴۶۵-۷۸.
کتاب فارسی:
مشخصات کتابهای فارسی نیز مشابه مثال فوق، به انگلیسی درج شود (بهطور معمول، مشخصات انگلیسی کتابهای فارسی، در پشت جلد کتاب درج میشود). در انتهای مشخصات کتاب، در داخل پرانتز، عبارت (Persian) درج شود.
پایاننامه
پایاننامۀ انگلیسی:
Ronan S. j. Spirituality Healthy: the Elderly Access and Utilization (Dissertation). St Louis (MO): Washington University; ۱۹۹۵.
پایاننامۀ فارسی:
لازم است مشخصات پایاننامۀ فارسی، مشابه مثال زیر، به انگلیسی درج شود. در انتهای مشخصات پایاننامه، در داخل پرانتز، عبارت (Persian) درج شود.
Sabri A, Tahmasebi Z. Correlation between Prayer and Social Healthy: Islamic Azad University of Central Tehran Branch; ۲۰۱۱. (Persian).
منابع الکترونیک
Roodgar GH .History Of Epidemic in Islamic Area. Emerge Infec Dis [Internet]. ۱۹۹۵ Jan-Mar [cited ۲۰۰۷Jun ۵]; ۱(۱): ۲۴ screens.
Available from: http://www.cdc.gov/ncidod/EID/eid.htm
برنامه یا نرمافزار کامپیوتری
Jama Ol Teeb: [computer program]. Version ۲.۲. Orlando (FL): Computerized. Educational Systems; ۱۹۹۳.
خلاصه مقالات:
Brown FJ. Findings in Islamic Medicine [abstract]. American Journal of Epidemiology. ۲۰۰۱; ۱۵۳(suppl):S۲۶۱
مطالب کنفرانس:
Panjeh M, Nasr Z , Haghdoost L, Ali R, Nasseri S, Fotouhi MA. Religion and Health. EPS Global-Iran ۱st International Moral Healthy; September ۱۰ - September ۱۱; Iran ۲۰۱۰.
مقالات در نوبت چاپ:
Farahmand Y. Ibn Abi Usaibia and His Tabagat. The New England Journal of Medicine. In press
علائم و اختصارها
واژهها و یا عباراتی که بصورت علائم اختصاری بکار برده میشوند در اولین استفاده، نام کامل آنها در پرانتز ذکر گردد. از بکاربردن اختصارات در عنوان و چکیده مقاله اجتناب شود.
اعلام تعارض در منافع
نویسندگان باید منابع مالی و حمایتی مقالهی موجود را اعلام نمایند. هرگونه وابستگی نویسندگان که ممکن است با چاپ مقاله به عنوان احتمال ایجاد تعارض منافع سایر مؤسسات تلقی و باعث سود یا زیان آنان شود نیز باید اعلام گردد.
تایید نهایی
بهمنظور جلوگیری از بروز هر گونه اشتباه، قبل از چاپ نهایی یک نسخه از مقاله به نویسنده مسئول ارسال میشود. اشتباهات احتمالی باید در اسرع وقت اصلاح شده و مقاله به دفتر مجله عودت داده شود.
نحوه ارسال مقاله
محققین ارجمند برای چاپ مقالۀ خود در این مجله، لازم است موارد ذیل را به دقت مطالعه و در نگارش مقاله رعایت کنند.
* چنانچه مقالۀ ارسالی، از ساختار مندرج در این دستورالعمل بهطور کامل تبعیت نکند، قبل از داوری، به نویسنده بازگردانده خواهد شد تا پس از مطابقت متن مقاله با این ساختار، دوباره ارسال و بررسی شود.
* هیئت تحریریه در پذیرش، رد، ویرایش و خلاصهکردن مقالات آزاد است.
- مقاله با استفاده از نرمافزار Microsoft Word با فاصله خطوط ۵/۱ سانتی متر و در یک ستون و با قلم ۱۲ BNazanin تایپ و فایل آن بههمراه فرم تکمیلشدۀ «موافقتنامۀ واگذاری حق چاپ و نشر مقاله»، به دفتر نشریه ارسال شود. این فرم را میتوان از وبسایت نشریه دریافت، یا از فرم مندرج در شمارههای منتشرشدۀ مجله، کپی کرد. در غیر اینصورت، از طریق تلفن و یا رایانامه با دفتر مجله تماس گرفته شود تا فرم برای شما ارسال شود. درضمن یک فایل بدون نام و نشانی نویسندگان و متن تشکر و قدردانی آماده و به همراه فایل اصلی به آدرس مجله ارسال شود. همچنین ارسال source جداول و نمودارها در برنامههای Spss و Excel نیز الزامی است.
- دفتر مجله، پس از دریافت مقاله، اعلام وصول مقاله را بههمراه شمارۀ ثبت آن اعلام خواهد کرد. پس از ارزیابیهای اولیه، مقاله برای داوران مجله ارسال خواهد شد. پس از تصمیمگیری نهایی و تأیید، مقاله در نوبت چاپ قرار میگیرد و موضوع کتباً به اطلاع نویسندۀ مسئول مکاتبات خواهد رسید.
- پس از ویرایش نهایی مقاله، نسخۀ آمادهشده برای چاپ، به نویسندۀ مسئول مکاتبات مقاله ارسال میشود تا پس از مطالعه و تأیید وی، مراحل چاپ مقاله طی شود. نویسندۀ مسئول مکاتبات موظف است هرگونه اشتباه موجود در نسخۀ نهایی مقاله را باسرعت به دفتر مجله اعلام کند تا نسبت به رفع اشکال در نسخۀ نهایی آن اقدام شود.
- پس از چاپ مقاله، کلیۀ مستندات مربوط به مقاله، قبل از امحا، بهمدت شش ماه در دفتر مجله نگهداری خواهد شد.
ارسال الکترونیک از طریق وبسایت مجله تنها راه ارسال مقاله به این مجله میباشد. نویسندگان با دنبال کردن فرآیند ارسال میتوانند فایل مقاله خود را در سایت مجله بارگذاری کرده و ارسال نمایند. وب سایت بصورت خودکار به همه نویسندگان مقاله نامه دریافت ارسال خواهد کرد. در صورت بروز هر گونه مشکل در فرآیند ارسال مقاله با مدیر اجرایی مجله aijrhumsha.ac.ir مکاتبه فرمائید.
-تایید نهایی
بهمنظور جلوگیری از بروز هر گونه اشتباه، قبل از چاپ نهایی یک نسخه از مقاله به نویسنده مسئول ارسال میشود. اشتباهات احتمالی باید در اسرع وقت اصلاح شده و مقاله به دفتر مجله عودت داده شود.
- حق تکثیر مطالب
مطالب این مجله تحت حمایت قانونی Copyright بین المللی میباشد. هر گونه تغییر در مطالب، تکثیر، توزیع، نمایش و انتشارات مطالب مجله بدون کسب موافقت کتبی قبلی از دفتر مجله ممنوع میباشد. چنانچه پژوهش و تهیه مقاله با استفاده از بودجه تحقیقاتی موسسهای انجام شده است، نام موسسه و شماره ثبت طرح در آخر مقاله ذکر گردد.
لینک دانلود راهنمای نگارش⇓
./files/site1/files/%D۸%B۱%D۸%A۷%D۹%۸۷%D۹%۸۶%D۹%۸۵%D۸%A۷%DB%۸C_%D۹%۸۶%DA%AF%D۸%A۷%D۸%B۱%D۸%B۴_%D۹%۸۵%D۹%۸۲%D۸%A۷%D۹%۸۴%D۹%۸۷.doc
|
|
|
نشانی مطلب در وبگاه مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا:
http://aijrh.umsha.ac.ir/find-1.48.15.fa.html
برگشت به اصل مطلب
|
| |