[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای خانی

علی الماسی، لیلا خانی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
مقدمه وبیان: روایات شیعه، دربرگیرنده‌ی توصیه‌ها و دستورات بهداشتی زیادی است. قسمتی از این توصیه‌ها مربوط به بهداشت محیط است.
هدف، جداسازی روایات معتبر شیعی در بهداشت محیط است تا کمکی به ارتقای سطح آن شود.
یافته‎های مقاله بدین‌گونه است که ابتدا مبانی نظری بیان می‌شود؛ پس از آن به استخراج و تقسیم آموزه‌های مختلف روایات شیعی در زمینه‌ی بهداشت محیط می‌پردازیم. در این راستا، دسته روایاتی درمورد بهداشت هوا، آب، تغذیه، دهان و مسکن موجود است که در هر بخش، ابتدا تمام روایات دارای سلسله سند از چهار کتاب معتبر روائی شیعی به‌گونه‌ای منسجم بیان می‌شود و سپس به اعتبارسنجی سندی هر دسته می‌پردازیم. در نهایت، روایات صحیح را جمع‌بندی می‌کنیم.
نتیجه‌ی ۱. در روایات شیعی، توصیه‌ها متعدد و مفیدی در زمینه‌ی بهداشت محیط موجود است، ۲. لازم است با سنجش اعتبار سندی، آموزه‌های دینی را از روایات مورد اطمینان و معتبر استنتاج کنیم.
پیشنهاد می‌شود در تحقیقات بعدی، هر کدام از روایاتی که در این پژوهش به عنوان معتبر، معین شد، به عنوان مسأله‌ای برای تحقیق تجربی در بهداشت محیط مطرح شود.
روش این مقاله‌ی تحلیلی، اسنادی و با مراجعه به کتب، نرم‌افزارهای مربوطه و سایت‌های معتبر است.

 

حسین زارع، فهیمه زارع، محمد زهرایی شمس، عباس قاضی خانی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
اهداف: علامه طباطبایی(ره) از شخصیتهای برجسته اسلامی در قرن حاضر به حساب می آید و تاثیر شگرفی در عرصه های مختلف بر سایر اندیشمندان بعد از خود نهاده است. ایشان در زمینه مولفه های سلامت معنوی در پرتو آیات و روایات اسلامی مباحث متعددی را مطرح نموده که نگارنده به دنبال تبیین و تحلیل مهمترین مولفه ها و شاخصه ها است.
روش کار: در مطالعه نگرش علامه طباطبایی در خصوص زمینه مولفه های سلامت معنوی به مهمترین آثار ایشان و به طور خاص تفسیر المیزان مراجعه شده است و با استفاده از آنها به پردازش و تحلیل داده ها و گزاره ها به شیوه توصیفی- تحلیلی پرداخته است.
یافته ها: سلامت معنوی به عنوان یکی از ابعاد مهم سلامت، در نیم قرن اخیر مورد توجه ویژه سـازمان جهـانی بهداشت قرار گرفته است. درباره سلامت معنوی، دیدگاه های متفاوتی از سوی اندیشمندان مطرح شـده است. علامه طباطبایی نظریـات دقیقـی درباره سلامت، مبانی، مولفه ها و شاخص های آن ارائه کرده است. ابتدا بـا رجـوع بـه آثـارگسـترده ایشـان، زمینه های تحقق سـلامت معنـوی و موانـع آن فی‌الجمله شمارش شده و مشخص شد که توجه به بعد معنوی انسان نقطه عطف نظریه ایشان در برابر نظریات غربی و مادی‌گرایانه است.
نتایج:
با بررسی دیدگاه های قرانی- تفسیری علامه طباطبایی می توان مهم ترین مولفه های تحقق بخش به سلامت معنوی یا حیات طیب قرآنی را جهان بینی توحیدی و تفسیر مسائل کلان عالم هستی از پنجره وحی دانست. ایشان با چنین نگرش الهیاتی به حقایق عالم هستی، ایمان و باور راسخ به حضرت حق و متعلقات آن، عمل صالح و اهتمام ویژه داشتن نسبت به انجام فضایل اخلاقی و ترک زشتی ها، دین داری و اجابت دعوت الهی و رسولان و اولیای ایشان و اسوه گیری در زمینه های مختلف از آنان و در نهایت شکوفایی و تعالی عقل آدمی را درپرتو چنین نگاهی به عالم، از دیگر زمینه های تحقق سلامت معنوی به حساب می آورد.   

 

خانم زهرا کاظمی نیا، دکتر اختر جمالی، دکتر کامران محمد خانی، دکتر ندا محمدی نیا،
دوره ۳، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

سابقه وهدف: هوش هیجانی موضوعی است که سعی در تشریح و تفسیر جایگاه هیجانات و عواطف در توانمندیهای انسانی دارد و یکی از خصوصیاتی است که با موفقیت در زندگی ارتباط دارد. هوش هیجانی، عامل ضروری برای عملکرد بهتر و بهره‏وری بالاتر در بین مدیران آموزشی بویژه آموزش دانشگاهی است .هدف از انجام پژوهش حاضر نیز شناسایی موءلفه‏‏های هوش هیجانی در نهج‏البلاغه و کاربرد آن در مدیریت آموزشی دانشجویان پرستاری است. 
مواد وروشها: پژوهش از نوع کیفی و تحلیل محتوا بوده است. جامعه آماری ۷۹ نامه و ۴۸۰ حکمت‏ و نمونه‏گیری که به‏صورت سرشماری انجام گرفت. در نهایت تعداد ۲۰۲ موءلفه در نامه‏ها و ۱۵۶ موءلفه در حکمت‏ها استخراج گردید. الگوی هوش هیجانی بار-آن به‏عنوان چارچوب تئوری تحقیق بود. 
یافته ها: نتایج نشان داد،  مهارت‏های درون‏فردی ۱۱۲، میان‏فردی ۸۵، سازگاری ۱۱۴، کنترل استرس ۲۴ و خلق عمومی ۲۳ مورد مصداق در نامه‏ها و حکمت‏ها دارند. 
نتیجه گیری: بنابراین می‏توان هوش هیجانی را براساس آموزه ‏های نهج ‏البلاغه در مدیریت آموزشی دانشجویان پرستاری و در محیط بالینی به‏کار بست تا مدیران پرستاری ، دانشجویان و پرستاران ما بهتربتوانند با شرایط سخت کاری کنار آیند و مراقبت موثرتری ارائه نمایند.


صفحه 1 از 1     

مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا Avicenna Interdisciplinary Journal of Religion and Health
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4700