[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای دوران قاعدگی

زینب احمدوند، اصغر منتظر القائم، فاطمه علیان، مسعود کثیری،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده

اهداف: در آثار بجا مانده از اطبّا و حکیمان مسلمان تحقیقات گسترده ­ای در زمینه طبّ زنان وجود دارد که حاصل تجربیات فراوان آنان در این حوزه می­باشد. در طی قرن­ های سوم تا نهم هجری یعنی محدوده زمانی پژوهش مورد بحث، اطبای مسلمان بخش­های مفصّلی از کتب طبی خود را به موضوع طبّ زنان و زایمان اختصاص داده­اند و بعضاً رساله­ های مستقلی در این زمینه تألیف کرده­اند. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی آثار طبیبان مسلمان در طی قرون سوم تا نهم هجری قمری به بازگویی پیشرفت­های آنان در زمینه بیماری­های دوران قاعدگی زنان می­پردازد.
روش­ کار: در این مطالعه مروری و کتابخانه‌ای، آرا و نظرات برخی از اطباء و پزشکان مسلمان در طی قرون سوم تا نهم هجری با استفاده از کتب و آثار پزشکی ایشان در باب علل و روشهای درمان بیماری­های دوران قاعدگی زنان، از زوایایی تشخیصی و درمانی، مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه‌ و تحلیل و نیز مقایسه اطلاعات موجود با سایر محققین، واژه‌های بیماری­های رحمی زنان، بیماریهای قاعدگی، روشهای درمان بیماریهای زنان، طب اسلامی، اطبای مسلمان، در پایگاه‌ها  اطلاعاتی، Magiran،Irandoc ،IranMedex ، UpToDate،Google Scholar  جستجو و مستندات علمی جمع‌بندی شد.
یافته‌ها: این پژوهش نشان می ­دهد که پزشکان مسلمان درباره نشانه ­ها و درمان بیماری­ های دوران قاعدگی زنان نظریه ­ها و دیدگاه­ های متنوع و کاربردی را ارائه کرده ­اند و به بازگویی روش­های جراحی و دارویی که بسته به نوع بیماری­ های دوران قاعدگی زنان انجام می ­داده ­اند، پرداخته است و به این صورت با معرفی دستاوردهای مهمّ طب قدیم اسلامی با بخشی از سابقه عظیم این دانش در نزد پزشکان مسلمان که آنان میراث‏دار آن هستند آشنا می­نمآید تا زمینه‏های بازگرداندن خودباوری علمی و معرفتی نیز فراهم شود.
نتیجه‌گیری: نوآوری و خلاقیت روش­های درمانی پزشکان مسلمان برای علاج بیماری­های رحمی زنان در دوره مورد بحث و به خصوص علل و درمان بیماری­های دوران قاعدگی زنان، نشان می­دهد پزشکان مسلمان با تشریح و بررسی کامل بیماری­های زنان راه­های درمانی مناسب و مفید برای رفع این بیماری­ها ارائه نموده و روش­های داوریی، غذایی و شیاف را برای آن تجویز کرده ­اند.


صفحه 1 از 1     

مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا Avicenna Interdisciplinary Journal of Religion and Health
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 25 queries by YEKTAWEB 4703