[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1401 ) ::
نگرش معنوی در سبب شناسی،پیشگیری ودرمان عفونتهای تنفسی با تاکید بر سرماخوردگی
اعظم فارابی* 1، عباسعلی واشیان2 ، شقایق دیناری3
1- دانشگاه پیام نور تهران ، farabiazam@yahoo.com
2- -دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشگاه البرز قزوین
چکیده:   (724 مشاهده)
 چکیده
واژگان کلیدی: نگرش معنوی، سبب شناسی، درمان، عفونت تنفسی
 چکیده
اهداف: عفونت های تنفسی با توجه به انتشار گسترده و سریعشان از اهمیت بالایی برخوردارند و می توانند نقش بسیار مهمی در مرگ و میر کودکان و بزرگسالان داشته باشند. سرماخوردگی شایعترین بیماری عفونی دستگاه تنفس محسوب میشود و اگرچه خود بیماری محدودی است اما می تواند سبب عفونت های ثانویه باکتریال گردد. این مطالعه با هدف بررسی بعضی از عوامل طبیعی ایجادکننده عفونتهای  تنفسی از دیدگاه آیات قرآن و روایات معصومین ع  انجام شده است.
مواد وروش ها: مطالعه حاضر به روش توصیفی تحلیلی با استخراج کتابخانه ای و نرم افزاری با بررسی آیات قرآن کریم و احادیث اهل بیت ع و مقالات علمی مرتبط انجام گرفته است.
یافته ها: تحقیقات علمی نشان می‌دهد که سه عامل طبیعی ایجاد کننده سرماخوردگی عبارتند از: درجه حرارت پایین ،استرس های روحی و فقر غذایی که بر روی راه های هوایی و حلق و بینی تأثیر گذاشته با اثر بر روی سیستم ایمنی بدن باعث مستعد شدن اشخاص جهت ابتلا به عفونت‌های ویروسی میشوند. بر این اساس، سه عامل: تغییرات آب و هوایی، استرس و نیازهای تغذیه‌ای به عنوان عوامل مستعد کننده بدن در ابتلا به عفونت‌های تنفسی مورد بررسی قرار گرفته و با نگاهی مقایسه ای به آیات و روایات معصومین ع پرداخته میشود.
نتیجه گیری:به نظر میرسد تاکنون برای درمان سرماخوردگی دارویی کشف نشده و داروهای تجویزی از سوی پزشک جنبه درمان علامتی و تسکینی دارد و در واقع کار اصلی را سیستم ایمنی بدن انجام می‌دهد. به همین علت است که ما بعد از گذشت چند روز خود به خود خوب می شویم اما از آنجا که سرماخوردگی دارای عوارض جدی می‌باشد می‌توان با بکار بردن این راهکارها در کنار اقدامات پیشگیرانه دیگر از بروز سرماخوردگی‌های مکرر پیشگیری و از عوارض جدی پس از آن جلوگیری کرد.

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: نگرش معنوی، سبب شناسی، درمان، عفونت تنفسی
متن کامل [PDF 741 kb]   (315 دریافت)
نامه سردبیری: پژوهشي | موضوع مقاله: قرآن و سلامت
دریافت: 1401/1/19 | پذیرش: 1401/4/29