[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 3، شماره 1 - ( پاییز و زمستان 1402 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
سپیده رضی* 1، علی الماسی2 ، زهرا آردیان طاهری2
1- دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، sepidehrazi@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی کاشان
چکیده:   (721 مشاهده)
سابقه و هدف: در کتاب آسمانی مسلمانان، از انواع کشتن فرزند در جاهلیت بدوی سخن به میان آورده و به انحاء مختلف آن را مذمت و رد نموده است. با توجه به آن­که آیات قرآن، مختص به زمان و دوره­ای خاص نیست، بررسی و تطبیق وجوه مختلف این جلوه از جاهلیت در قرن 21 به عنوان ضرورت تالیف این مقاله مورد توجه و بررسی است.
مواد و روش­ ها: مطالعه و بررسی این پژوهش از نوع نظری و روش تحقیق به صورت توصیفی - تحلیلی است. روش جمع­آوری اطلاعات به صورت کتابخانه­ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت پذیرفته­است.
یافته­ ها: بررسی­ها و مطالعات نشان می­دهد که در جاهلیت اولیه، فرزندان را به دلایل مختلفی فارغ از جنسیت همچون؛ تقرب به بت­ها، ادای نذر، فقر و ... می­کشتند و دختران را علاوه بر این موارد، به دلایل روانشناختی حاکم بر جامعه که ریشه در خرافه­گری و مصرف­گرا بودن دختران بود، زنده به گور می­کردند. مطالعات و تحقیقات نشان می­دهد که در عصر حاضر نیز این روند ادامه دارد، با این تفاوت که با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی این مساله بیشتر از طریق سقط جنین اتفاق می­افتد. دلایلی همچون فقر و مشکلات اقتصادی خانواده­ها، ضعف فرهنگ حاکم بر جامعه و التفات به جنسیت خاص (پسر)، و تبلیغ­های صورت گرفته از طرف نظام سرمایه­داری برای حفظ منافع خود به عنوان اصلی­ترین عوامل اقدام به چنین جنایتی است.
نتیجه­ گیری: مساله­ی کشتن فرزند در عصر حاضر نیز همانند جاهلیت بدوی در حال وقوع است با این تفاوت که با عناوینی دیگر و با روش­های علمی جدید همچون سقط فرزند از طرق مختلف، صورت می­پذیرد. این نشان می­دهد که جاهلیت مطرح شده در قرآن مختص زمان پیش از اسلام نیست و هر زمان و دوره­ای به فراخور عملکرد انسان­ها می­تواند جاهلیت جریان داشته باشد.
  .

واژه‌های کلیدی: سقط، کشتن، فرزند، فقر، جنسیت، جاهلیت بدوی، جاهلیت مدرن، آیات قرآن.

نامه سردبیری: پژوهشي | موضوع مقاله: قرآن و سلامت
دریافت: 1402/6/3 | پذیرش: 1402/4/10

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

Razi S, Almasi A, Ardian. A comparative study of abortion and child killing in primitive ignorance and modern ignorance with reference to Quranic verses. Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2023; 3 (1)
URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-69-fa.html

رضی سپیده، الماسی علی، آردیان طاهری زهرا. بررسی تطبیقی سقط و کشتن فرزند در جاهلیت بدوی و جاهلیت مدرن با استناد به آیات قرآن. مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1402; 3 (1)

URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-69-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 3، شماره 1 - ( پاییز و زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا Avicenna Interdisciplinary Journal of Religion and Health