1- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 2- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، f_jalilian@yahoo.com
چکیده: (310 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطان نیاز به مراقبت های غیررسمی قابل توجهی دارد که اغلب برای مراقبان بیماران مبتلا به سرطان بسیار سنگین است. در حالی که مراقبت بر این مراقبان تأثیر منفی می گذارد، معنویت نقش برجسته ای در مقابله با چالش های مراقبت ایفا می کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت سلامت معنوی در میان مراقبان بیماران مبتلا به سرطان انجام گرفت. مواد و روشها: این پژوهش توصیفی در میان 100 نفر از مراقبان بیماران مبتلا به سرطانشهر کرمانشاه انجام شد. شرکت کنندگان بصورت نمونه گیری در دسترس از میان مراقبان بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان انتخاب شدند. داده ها بوسیله پرسشنامه استاندارد پولوتزین و الیسونجمع آوری و در نرم افزار آماری SPSSویرایش 16 تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: 1/87 درصد از شرکت کنندگان سلامت معنوی متوسط و 9/12 درصد سلامت معنوی بالا داشتند. سلامت معنوی همبستگی مثبت و معنادار با سن مراقبان (231/0=r و 026/0=P) و همبستگی منفی و معنادار با سن بیماران (205/0-=rو 049/0=P) و مدت زمان تشخیص سرطان (217/0-=r و 037/0=P) داشت. نتیجه گیری: ضرورت توسعه و پیاده سازی مداخلات ارتقای سلامت معنوی برای مراقبان بیماران مبتلا به سرطان بخصوص برای مراقبین بیمارانی که زمان بیشتری از تشخیص بیمار آنان گذشته است، احساس می شود.
Mirzaei-Alavijeh M, Shekarbeygi N, Jalilian F. Spiritual health of caregivers of cancer patients. Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2024; 4 (2) URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-104-fa.html
میرزایی علویجه مهدی، شکربیگی نرگس، جلیلیان فرزاد. سلامت معنوی مراقبین بیماران مبتلا به سرطان. مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1403; 4 (2)