1- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 2- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، f_jalilian@yahoo.com
چکیده: (550 مشاهده)
سابقه و هدف: اسلامی شدن سبک زندگی در حوزه های گوناگون فردی و اجتماعی یکی از آرمان های اصلی انقلاب اسلامی بوده است و در این راستا مقام معظم رهبری یکی از محور هایی را که در بیانیه گام دوم مورد اشاره قرار دادند مسئله سبک زندگی می باشد. هدف از انجام این پژوهش تعیین میزان آشنایی و دیدگاه دانشجویان در خصوص الگوی سبک زندگی اسلامی ایرانی بود. مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی بود که در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه در سال 1402 انجام گرفت. اطلاعات با بهره گیری از پرسشنامه کتبی بصورت خودگزارش دهی جمع آوری شد. نمونه گیری بصورت تصادفی ساده و با احتمال متناسب با حجم انجام گرفت. داده ها در نرم افزار SPSS ویرایش 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: 1/39 درصد و 4/21 درصد از دانشجویان به ترتیب آشنایی خیلی کم و کم با محورهای سبک زندگی اسلامی ایرانی داشتند. باور به «تحکیم روابط خانوادهها» با ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی بیشترین میانگین نمره را در بین گویه های مورد بررسی کسب کرد. دانشجویان 61 درصد از حداکثر نمره قابل اکتساب برای پرسشنامه دیدگاه در خصوص سبک زندگی اسلامی ایرانی را کسب کردند. میزان آشنایی قبلی با محورهای سبک زندگی اسلامی ایرانی و همچنین شرکت در فعالیت های فوق برنامه مهمترین عوامل تاثیر گذار بر دیدگاه دانشجویان در خصوص سبک زندگی اسلامی ایرانی بودند. نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر اطلاعات ارزشمندی را در اختیار برنامه ریزان فرهنگی دانشگاه قرار می دهد. با توجه میزان آشنایی دانشجویان با محورهای سبک زندگی اسلامی ایرانی و تاثیر شرکت در فعالیت های فوق برنامه ترویج این سبک زندگی و لذا انجام چنین مداخلاتی برای مثال با برگزاری جلسات آموزشی در ساعات فرهنگی دانشگاه در افزایش آشنایی بیشتر دانشجویان با محورهای سبک زندگی اسلامی ایرانی پیشنهاد می شود.
Mirzaei-Alavijeh M, Jalilian F. Iranian Islamic lifestyle: the perspective of Kermanshah University of Medical Sciences students. Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2024; 4 (1) URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-97-fa.html
میرزایی علویجه مهدی، جلیلیان فرزاد. سبک زندگی اسلامی ایرانی: دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه. مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1403; 4 (1)