1- حوزه علمیه 2- دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، shamsaie2008@yahoo.com
چکیده: (1386 مشاهده)
سابقه و هدف:بخشی از گفتار ائمه دستورات و توصیه هایی است در خصوص حفظ سلامت, درمان، پیشگیری از بیماریها و بطور کلی سبک زندگی اسلامی که برای یک شیعه از کلام معصوینعلیه السلام ترسیم خواهد شد. مواد و روشها: این پژوهش با مراجعه به احادیث روضه کافی باب لحوم و تجزیه و تحلیل آنها به صورت توصیفی-تحلیلی پرداخته که با رویکرد اعتبار سنجی صدور و فقه الحدیث به موضوع احادیث روضه کافی باب لحوم جهت درمان و پیشگیری از بیماری ها می پردازد. یافته ها: بعد از بررسی روایات باب لحوم و ملحقات آن، مدلولها را میتوان در سه دسته بیان انواع گوشتها، بررسی آداب خوردن گوشت و ملحقات آن و اهمیت و نقش گوشت در سلامتی تقسیم کرد. به دنبال بیان خواص، اهمیت و آثار مصرف گوشتها در این دسته روایات از بیان معصوم، نهی از مصرف قدید یا گوشت نمک سود شده و یا خشک شده دیده میشود. با بررسی نظرات برخی متخصصان،با مصرف چنین گوشتهایی بدلیل از دست دادن مواد مغذی و بالا رفتن احتمال ابتلاء به بسیاری از بیماریها، نتایجی مشابه کلام معصوم بدست میآید. نتیجه گیری: در این نوشتار براساس سبک زندگی اسلامی در زمینه روش صحیح استفاده از منابع غذایی به منظور پیشگیری از بیماریها بر اساس احادیث مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. که در این راستا تلاش گردیده احادیث کتب اربعه از جمله کافی بعد از تنقیح، کاربردی شده و سیرهای عملی در زندگی اجتماعی خانوادهها پدید آید. از آنجا که سلامت مواد غذایی با استفاده از حدیث، بطور بایسته و شایسته در سبک زندگی مورد توجه قرار نگرفته، ضرورت دارد به این علم، به جهت اتصال به منبع علوم و مصونیت از خطاء و اشتباه بیشتر پرداخته شود.
kolaee G, Shamsaei M. "A survey of the hadiths of Ruza Kafi about Meat and its accessories in Health". Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2022; 2 (2) :14-8 URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-34-fa.html
کلایی گیتی، شمسایی مریم. "جستاری در احادیث روضه کافی باب لحوم و ملحقات آن در سلامتی". مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1401; 2 (2) :14-8