[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1401 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 8-14 برگشت به فهرست نسخه ها
"جستاری در احادیث روضه کافی باب لحوم و ملحقات آن در سلامتی"
گیتی کلایی1 ، مریم شمسایی* 2
1- حوزه علمیه
2- دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، shamsaie2008@yahoo.com
چکیده:   (1386 مشاهده)
سابقه و هدف:بخشی از گفتار ائمه دستورات و توصیه هایی است در خصوص حفظ سلامت, درمان، پیشگیری از بیماریها و بطور کلی سبک زندگی اسلامی که برای یک شیعه از کلام معصوینعلیه السلام ترسیم خواهد شد.
مواد و روشها: این پژوهش با مراجعه به احادیث روضه کافی باب لحوم  و تجزیه و تحلیل آنها به صورت توصیفی-تحلیلی پرداخته که با رویکرد اعتبار سنجی صدور و فقه الحدیث به موضوع احادیث روضه کافی باب لحوم جهت درمان و پیشگیری از بیماری ها می پردازد.
یافته ها: بعد از بررسی روایات باب لحوم و ملحقات آن، مدلولها را می‌توان در سه دسته بیان انواع گوشتها، بررسی آداب خوردن گوشت و ملحقات آن و اهمیت و نقش گوشت در سلامتی تقسیم کرد. به دنبال بیان خواص، اهمیت و آثار مصرف گوشت‌ها در این دسته روایات از بیان معصوم، نهی از مصرف قدید یا گوشت نمک سود شده و یا خشک شده دیده می‌شود. با بررسی نظرات برخی متخصصان،با مصرف چنین گوشت‌هایی بدلیل از دست دادن مواد مغذی و بالا رفتن احتمال ابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها، نتایجی مشابه کلام معصوم بدست می‌آید.
نتیجه گیری: در این نوشتار براساس سبک زندگی اسلامی در زمینه روش صحیح استفاده از منابع غذایی به منظور پیشگیری از بیماری‌ها بر اساس احادیث مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. که در این راستا تلاش گردیده احادیث کتب اربعه از جمله کافی بعد از تنقیح، کاربردی شده و سیره‌ای عملی در زندگی اجتماعی خانواده‌ها پدید آید. از آنجا که سلامت مواد غذایی با استفاده از حدیث، بطور بایسته و شایسته در سبک زندگی مورد توجه قرار نگرفته، ضرورت دارد به این علم، به جهت اتصال به منبع علوم و مصونیت از خطاء و اشتباه بیشتر پرداخته شود.


واژه‌های کلیدی: لحوم، روضه کافی، سلامتی
متن کامل [PDF 545 kb]   (93 دریافت)    
نامه سردبیری: پژوهشي | موضوع مقاله: حدیث و سلامت
دریافت: 1400/9/10 | پذیرش: 1402/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Research code: 98-01-100-21801
Ethics code: IR.SUMS.REC.1399.421


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kolaee G, Shamsaei M. "A survey of the hadiths of Ruza Kafi about Meat and its accessories in Health". Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2022; 2 (2) :14-8
URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-34-fa.html

کلایی گیتی، شمسایی مریم. "جستاری در احادیث روضه کافی باب لحوم و ملحقات آن در سلامتی". مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1401; 2 (2) :14-8

URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-34-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا Avicenna Interdisciplinary Journal of Religion and Health
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660