هدف پژوهش حاضر بررسی تطبیقی مدیریت و کنترل استرس در آیات قرآن و احادیث معصومین (ع) با نظریات و فنون روانشناسی است. روش پژوهش توصیفی – تحلیلی و با استناد به منابع دینی و روایی و نتایج تحقیقات روانشناسی است. پژوهش تفاوتهای دو دیدگاه قرآن و حدیث با علم روانشناسی را درباره استرس با توجه به قابلیتهای هر کدام و سیر تکوین این دو در بستر دینی- علمی بررسی و نقش تأثیرات میراث دینی با علمی روانشناسی را برای مقابله با استرس نشان میدهد. تأکید پژوهش بیشتر بر مدیریت، کنترل و مقابله با استرس است و یافتههای پژوهش حاکی از آن است که کنترل و مدیریت استرس در قرآن با روانشناسی در موارد متعدد تطابق داشته و هر دور رویکرد مکمل یکدیگر بوده و پیدایش استرس را وابسته به عوامل محیطی (دورنی و بیرونی) دانسته و درمان را مبتنی بر دستورات شناختی، عاطفی و رفتاری دانستهاند و لذا استفاده ترکیبی و توجه همزمان به دستورات و راهکارهای قرآنی و دینی با نتایج و یافتههای روانشناسی میتواند به عنوان یک الگوی کارساز در این زمینه مؤثر باشد.
Abbasi Darehbidi A, Zarei T, Moebbipour M. Studying the management and control of stress in Quran and Hadith with psychology. Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2023; 3 (1) URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-75-fa.html
عباسی دره بیدی احمد، زارعی طیبه، محبی پور مریم. مطالعه مدیریت و کنترل استرس در قرآن و حدیث با علم روانشناسی. مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1402; 3 (1)