1- استادیار گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. ، V_sadeghi@sbu.ac.ir 2- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.
چکیده: (468 مشاهده)
زمینه و هدف:معنویت را می توان به عنوان جست و جو برای امر مقدس درک کرد، فرایندی که از طریق آن مردم به دنبال کشف، نگه داشتن و در صورت لزوم، تغییر هر آنچه در زندگی خود مقدس است هستند(سنا،2021). پژوهش حاضر باهدف بررسی ارتباط بین استرس و معنویت دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در طول همهگیری کووید 19 انجام شد. روشها: جامعه آماری این تحقیق، تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه شهید بهشتی بودند. نمونه حاصل از نمونهگیری در دسترس، 83 دانشجو دختر بودند که بهصورت آنلاین به پرسشنامهها پاسخ دادند. پرسشنامه اضطراب بک و همکاران(1990) و پرسشنامهی سلامت معنوی پولوتزین و الیسون(1982)، دو پرسشنامه این پژوهش بودند. برای تحلیل دادهها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی از نرمافزار SPSS-26 استفاده شد. یافتهها:نتایج حاکی از آن بود که بین متغیر اضطراب و سلامت وجودی(531/.-)، همانند ارتباط بین متغیر اضطراب و سلامت مذهبی(295/0-)، ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد. نتیجهگیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشاندهنده این بود که بین متغیر معنویت و اضطراب در دانشجویان دختر دانشگاه شهید بهشتی ارتباط معکوس و معناداری وجود داشت.
Sadeghi-Firoozabadi V, nekokar N. The relationship between stress and spirituality in students of Shahid Beheshti University during the COVID-19 pandemic. Avicenna Interdisciplinary J Relig Health 2023; 3 (1) URL: http://aijrh.umsha.ac.ir/article-1-84-fa.html
صادقی فیروزابادی وحید، نکوکار نسترن. ارتباط بین استرس و معنویت در دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در طول همهگیری کووید19. مجله بین رشته ای دین و سلامت ابن سینا. 1402; 3 (1)